Yaşam

Film Sevgilinizi Etkilemek İçin İzlemiş Olmanız Gereken Filmler

Merhaba. Sinema sever bir sevgiliniz ya da konuştuğunuz biri varsa ve onu etkilemek istiyorsanız bu içerikte tam size göre filmler var. İzlediğinizde iyi bir film izleyicisi gibi görüneceğiniz bu sinemaları kaçırmayın derim.

İyi seyirler.

1. Kara Kuğu (2010)

Kendini işine adamış bir dansçı, Çaykovski’nin ‘Kuğu Gölü’ yapımında başrolü kazandıktan sonra aklı başında kalmak için mücadele ediyor. Sinema gerçek bir hayat hikayesinden esinlenmiştir.

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel

2. Güzel Bir Akıl (2001)

Zeki ama asosyal bir matematikçi olan John Forbes Nash, kazandığı bir bursla Princeton Üniversitesi’ndeki eğitimine başlar. Ancak kriptografide çalışmayı kabul etmesiyle hayatı kabusa döner.

Yönetmen: Ron Howard

Oyuncular: Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly

3. Dövüş Kulübü (1999)

Uykusuz bir ofis çalışanı ve pervasız bir sabun üreticisi, daha fazlasına dönüşen bir yeraltı dövüş kulübü oluşturur. Tyler’ın önderliğinde dövüş kulübünün kurulmasıyla birlikte genç erkekler sayıları elliyi geçmemek şartıyla birbirleriyle dövüşmeye başlarlar ve Tyler kısa sürede bu ölü neslin mesihi olur.

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Brad Pitt, Edward Norton, Meat Loaf

4. Başlangıç ​​(2010)

Rüya paylaşım teknolojisini kullanarak şirket sırlarını çalan bir hırsıza, bir CEO’nun zihnine bir fikir yerleştirmek gibi sapkın bir görev verilir. Ancak trajik geçmişi, projeyi ve ekibini felakete sürükler.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Elliot Page

5. Baba (1972)

İkinci Dünya Savaşı sonrası New York’ta organize bir hata hanedanının yaşlanan başkanı, bilinmeyen imparatorluğunun kontrolünü gönülsüz en küçük oğluna devretmek zorunda kalır.

Yönetmen: Francis Ford Coppola

Oyuncular: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan

6. Esaretin Bedeli (1994)

Film, Andy ve Red adlı iki mahkumun hapishanede kurdukları dünyanın hikâyesini konu alıyor. Andy Dufresne genç ve başarılı bir bankacıdır. Karısını ve sevgilisini öldürmek suçundan yargılanıyor ve müebbet hapis cezasına çarptırılıyor.

Yönetmen: Frank Darabont

Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton

7. Mutluluğun Peşinde (2006)

İyi bir baba olan Chris Gardner, maddi olarak mücadele eden ve işinde sorunlar yaşayan bir adamdır. Karısıyla arası iyi olmasına rağmen, karısı zorluklara daha fazla dayanamayacağına karar verir ve onu terk eder. Christopher adlı oğulları, babasının yanında kalır. Yönetmen: Gabriele Muccino

Oyuncular: Will Smith, Thandiwe Newton, Jaden Smith

8. Harika Bir Hayat (1946)

Umutsuzca hayal kırıklığına uğramış bir iş adamına, hiç var olmamış olsaydı hayatın nasıl olacağını göstererek yardım etmesi için cennetten bir melek gönderilir.

Yönetmen: Frank Capra

Oyuncular: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore

9. 50 İlk Buluşma (2004)

Henry Roth, sevimli Lucy ile tanışana kadar bağlılıktan korkan bir adamdır. Ona aşık oldu. Ancak Henry, Lucy’nin kısa süreli hafıza kaybı yaşadığını keşfedip ertesi gün onu unutana kadar, sonunda hayallerinin kızını bulduğu düşüncesi paramparça olur.

Yönetmen: Peter Segal

Oyuncular: Adam Sandler, Drew Barrymore, Rob Schneider

10. Annie Salonu (1977)

Film, boşanmış bir Yahudi komedyen olan Alvy Singer ile gece kulübü şarkıcısı olmak isteyen eski sevgilisi Annie Hall’un ve önceki evliliğinin aniden sona ermesinin hikayesini anlatıyor.

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Woody Allen, Diane Keaton, Tony Roberts

11. Terminatör (1984)

Terminatör olarak bilinen bir cyborg suikastçısı, 2029 yılından itibaren 1984 Los Angeles’a gönderildi. Aynı yıldan geri gönderilen bir insan asker olan Kyle Reese de kısa süre sonra ortaya çıkıyor.

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Michael Biehn

12. Avatar (2009)

Eşsiz bir görev için Moon Pandora’ya gönderilen belden aşağısı felçli bir denizci, emirlerini yerine getirmenin ve evi olduğunu hissettiği dünyayı korumanın ortasında kalır.

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

13. Adım At (2006)

Asi Tyler Gage, ergenlik yıllarını berbat Baltimore mahallesinde geçiriyor ve dans etme tutkusu ve yeteneği sayesinde daha iyi bir hayat kurmanın hayalini kuruyor. Öte yandan Nora, ülkenin en prestijli sanat okullarından birinde klasik dans eğitimi almaktadır. Tyler bir gün Nora ile dans etme şansı yakalar.

Yönetmen: Anne Fletcher

Oyuncular: Channing Tatum, Jenna Dewan, Damaine Radcliff

14. Dans Edelim mi? (1996)

Başarılı ama mutsuz bir Japon muhasebeci, balo salonu dansı dersleri almaya başladığında hayatındaki eksik tutkuyu bulur. Ama bunu ailesinden bir sır olarak saklıyor.

Yönetmen: Masayuki Suô

Oyuncular: Kôji Yakusho, Tamiyo Kusakari, Naoto Takenaka

15. Oz Büyücüsü (1939)

Genç Dorothy Gale ve köpeği Toto, Kansas’taki çiftliklerinden büyülü Land of Oz’a bir kasırga tarafından sürüklenir ve üç yeni arkadaşıyla onu evine geri getirebilecek bir maceraya atılır.

Yönetmenler: Victor Fleming, George Cukor, Mervyn LeRoy

Oyuncular: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger

16. Müziğin Sesi (1965)

1930’larda Başrahibe, Maria’yı yedi çocuklu Yüzbaşı Von Trapp’ın malikanesine mürebbiye arayışına gönderir, yemin edip rahibe olmadan önce gerçek dünyayı biraz tanıması için. Kaptanın donanmadan emekli olan karısı yeni öldü.

Yönetmen: Robert Wise

Oyuncular: Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker

17.Forrest Gump (1994)

Kennedy ve Johnson başkanlığı, Vietnam Savaşı, Watergate skandalı ve diğer tarihi olaylar, tek arzusu çocukluk aşkıyla yeniden bir araya gelmek olan IQ’su 75 olan Alabamalı bir adamın bakış açısıyla sinemada gözler önüne seriliyor.

Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise

18. Evde Tek Başına (1990)

Ailesini pek sevmeyen Kevin, aldığı cezanın ardından geceyi evlerinin çatı katında geçirir ve ertesi gün yatağında uyandığında ailesinin evde olmadığını ve eve geldiğini anlar. tatildeyken onu unutmuşlar. Kazara evde yalnız kalan sekiz yaşındaki baş belası, Noel arifesinde evini bir çift hırsızdan korumak zorundadır.

Yönetmen: Chris Columbus

Oyuncular: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern

19. Transformatörler (2007)

Autobot ve Decepticon robotları dünyanın kaynaklarını ele geçirmek için savaşırken, Sam Witwicky insanlığın kurtuluşu için tek umudun kendisi olduğunu keşfeder.

Yönetmen: Michael Bay

Oyuncular: Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel

20. DUVAR E (2008)

Uzak gelecekte, küçük bir çöp toplayan robot, insanlığın kaderini belirleyecek bir uzay yolculuğuna çıkar.

Yönetmen: Andrew Stanton

Seslendiren: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin

21. Er Ryan’ı Kurtarmak (1998)

Normandiya Çıkarması’nın ardından, bir grup ABD askeri, kardeşleri operasyon sırasında öldürülen bir paraşütçüyü geri almak için düşman hatlarının gerisine gider.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Tom Hanks, Matt Damon, Tom Sizemore

22. Matrix (1999)

Güzel bir yabancı hacker Neo’yu ürkütücü bir yeraltı dünyasına götürdüğünde, Neo şok edici bir gerçeği keşfeder. Bildiği hayat, şeytani bir siber istihbaratın ayrıntılı aldatmacasıdır.

Yönetmenler: Lana Wachowski, Lilly Wachowski

Oyuncular: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss

23. Defter (2004)

Fakir ama tutkulu bir genç, güçlü bir genç bayana aşık olur ve ona özgürlük duygusu verir. Ancak sosyal farklılıklarından dolayı kısa sürede ayrılmışlardır.

Yönetmen: Nick Cassavetes

Oyuncular: Gena Rowlands, James Garner, Rachel McAdams

24. Seks ve Şehir (2008)

Seks ve aşk üzerine New York’lu bir yazar, sonunda Bay Büyük ile evlenir. Ancak en uygun üç kız arkadaşı, Bay Büyük’ü yanlış yönlendirip onu terk etmesi için onu teselli etmek zorundadır.

Yönetmen: Michael Patrick King

Oyuncular: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon

25. Güzel Kadın (1990)

Film, güçlü iş adamı Edward Lewis ile çeşitli iş ve sosyal etkinlikler için eskort olarak tuttuğu Hollywood fahişesi Vivian Ward arasında hafta boyunca gelişen bağlara odaklanıyor.

Yönetmen: Garry Marshall

Oyuncular: Richard Gere, Julia Roberts, Jason Alexander

26. Sapık (1960)

Bir Phoenix sekreteri, patronunun müşterisinden 40.000 doları zimmetine geçirir, kaçar ve annesinin egemen olduğu genç bir adam tarafından yönetilen ücra bir motele yerleşir.

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Oyuncular: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles

27. Jurassic Parkı (1993)

Orta Amerika’daki bir adada neredeyse eksiksiz bir tema parkını gezen pragmatik bir paleontolog, elektrik kesintisi nedeniyle parkta klonlanmış dinozorların dolaşmasına neden olan birkaç çocuğu korumakla görevlendirilir.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum

28. Da Vinci Şifresi (2006)

Louvre’daki bir cinayet ve da Vinci tablolarındaki ipuçları, iki bin yıldır ezoterik bir toplum tarafından korunan ve Hristiyanlığın temellerini sarsabilecek bir dini gizemin ortaya çıkmasına neden olur.

Yönetmen: Ron Howard

Oyuncular: Tom Hanks, Audrey Tautou, Jean Reno

29. Kapıdaki Düşman (2001)

Bir Rus ve bir Alman keskin nişancı rakiptir ve Stalingrad Savaşı sırasında bir kedi fare oyunu oynarlar.

Yönetmen: Jean-Jacques Annaud

Oyuncular: Jude Law, Ed Harris, Joseph Fiennes

30. Şimdi Kıyamet (1979)

Vietnam’da görev yapan bir ABD Ordusu subayı, kendisini tanrı olarak gören dönek bir özel kuvvetler albayını öldürmekle görevlendirilir.

Yönetmen: Francis Ford Coppola

Oyuncular: Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall

31. 300 (2006)

Sparta Kralı Leonidas ve 300 kişilik bir kuvvet, MÖ 480’de Thermopylae’de Perslerle savaşır.

Yönetmen: Zack Snyder

Oyuncular: Gerard Butler, Lena Headey, David Wenham

32. Yasal Olarak Sarışın (2001)

Modaya uygun bir kız öğrenci yurdu kraliçesi olan Elle Woods, erkek arkadaşı tarafından terk edilir. Onu hukuk fakültesine kadar takip etmeye karar verir, o. Oradayken, görünüşünden daha fazlası olduğunu gösteriyor.

Yönetmen: Robert Luketic

Oyuncular: Reese Witherspoon, Luke Wilson, Selma Blair

33. Wimpy Kid’in Günlüğü (2010)

Greg Heffley, ilkokuldan yeni çıkmış, ortaokula geçiş yapan 12 yaşında bir çocuktur ve bu yıl hayatta kalabilmek için sonuçları ve sorumluluğu öğrenmesi gerekir.

Yönetmen: Thor Freudenthal

Oyuncular: Zachary Gordon, Robert Capron, Rachel Harris

34. Yüce Bruce (2003)

Tanınmış bir televizyon muhabiri olan Bruce Nolan’ın hayatında her şey istediği gibidir. Ancak işlerin yolunda gitmediği bir günün sonunda kendini kaybederek Allah’a isyan etmeye başlar ve beklemediği bir şekilde karşılık alır.

Yönetmen: Tom Shadyac

Oyuncular: Jim Carrey, Jennifer Aniston, Morgan Freeman

35. Mamma Mia! (2008)

1970’lerin popüler müzik grubu ABBA’nın hit müziği eşliğinde gerçek babasını bulmaya çalışan bir gelin adayının hikayesi anlatılıyor.

Yönetmen: Phyllida Lloyd

Oyuncular: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried

36. Bahçeyi Ez (2007)

Bir sokak dansçısı, erkek kardeşi öldürülünce üniversite kazanmak için Georgia’ya taşınır. Bir yarışma için bir derneğin step dansı ekibine katılır. Peki o kız da eğitim alacak mı?

Yönetmen: Sylvain White

Oyuncular: Columbus Short, Meagan Good, Ne-Yo

37. Bir Gece Oldu (1934)

Büyük bir hikaye için evden kaçan genç bir varisin peşine düşen hain bir muhabir, Florida’dan New York’a giden bir otobüste ona katılır ve otobüs duraklardan birinde onları geride bıraktığında yalnız kalırlar.

Yönetmen: Frank Capra

Oyuncular: Clark Gable, Claudette Colbert, Walter Connolly

38. Rüzgar Gibi Geçti (1939)

Bir Georgia plantasyon sahibinin manipülatif kızı, Amerikan İç Savaşı ve Yeniden Yapılanma dönemlerinde haydut bir vurguncuyla çalkantılı bir aşk yaşar.

Yönetmenler: Victor Fleming, George Cukor, Sam Wood

Oyuncular: Clark Gable, Vivien Leigh, Thomas Mitchell

39. Erkeklerin Çocukları (2006)

2027’de, kadınların bir şekilde kısır hale geldiği kaotik bir dünyada, eski bir aktivist mucizevi bir şekilde hamile bir kadının denizdeki bir sığınağa nakledilmesine yardım etmeyi kabul eder.

Yönetmen: Alfonso Cuarón

Oyuncular: Julianne Moore, Clive Owen, Chiwetel Ejiofor

40. Shutter Adası (2010)

1954’te ABD’li bir polis memuru, suç işleyenler için inşa edilmiş bir hastaneden kaçan bir katilin ortadan kaybolmasını soruşturur.

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer, Mark Ruffalo

Her sinemaseverin mutlaka izlediği bu filmleri izlediniz mi? Yorumlarını bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort